Planet 18: V Ljubljani 27-letnica trikrat posiljena

Slika je simbolična.

Policija je prejela prijavo kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. Večkratno posilstvo se je po pričevanju vira PlanetTV zgodilo 13. aprila 2024, v ljubljanskem Tivoliju. Policija je s podatki zelo skopa, iz pojasnil pa je razvidno, da so pri tem tudi osebno v veliki zagati.

Planet TV je pred dnevi v oddaji Planet 18 poročal, da je po njihovih informacijah 13. aprila v Tivoliju prišlo do pretepa in posilstva 27-letne ženske, storilci pa naj bi bili trije temnopolti moški.

Dogodek preiskuje policija, ki je prijela prijavo zoper telesno nedotakljivost. Informacije Planet18 so na Policijski upravi (PU) Ljubljana delno zanikali, delno pa potrdili. Aleksander Perkljič s PU Ljubljana je prijavo potrdil, preiskava še vedno poteka, je dejal, po njihovih prvih podatkih pa v dogodek niso vpleteni tujci. Pri tem je policist sicer pogoltnil velik cmok, je razvidno iz posnetka.

Novinarka je nadalje povedala, da je bila posiljena ženska nezavestna, po njo je prišel rešilec in jo odpeljal v ljubljanski UKC, kjer je bila nekaj dni hospitalizirana.

Okrevanje po takšnem napadu je zelo težko, je v prispevku pojasnila psihoterapevtka Katja Knez Steinbuch. Novinarka pa je dodala, da prijav spolnega nasilja ni malo, veliko tega sploh ni prijavljenega in policija tega sploh ne obravnava. To je potrdila tudi psihoterapevtka. Iz ankete ljudi na ulicah pa je nadalje razvidno, da je Ljubljana čedalje manj varno mesto.

Celoten prispevek na Planet 18 lahko pogledate na povezavi: Grozljivo. V Ljubljani 27-letnica trikrat posiljena.

A. L.