Plačani migranti akterji protesta sredi Ljubljane

Fotografija je simbolična. (vir: Zajem zaslona)

Plačani migranti iz Sirije, Pakistana in še od kje, so bili v petek zvečer akterji protesta sredi Ljubljane. Iz naslovne fotografije je razvidno, da jim je organizator Jaša Jenull dajal navodila.

Jenull je pripadnik levičarske srenje, človek, pripet na državne jasli, in sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla, ki je doslej za globoko državo  opravil že veliko dela. Jenull je tudi miljenec Tanje Fajon (SD) in njene družbe.

Gre za poskus islamizacije krščanske Evrope in nadaljevanje migrantske zgodbe, pri čemer jim pride vse prav. Tudi dogajanja na Bližnjem vzhodu, kaj se tam v resnici dogaja, jih ne zanima, sicer se bi obnašali drugače. Mladci bi iskali čim krajše poti za vrnitev domov in ubranitev domovine, politikanti in hujskači pa bi stvari obsodili. Tako bi moralo biti. Pa ni. Daleč od tega.

Migranti za pot od Afganistana ali Irana tudi po 8000 evrov, tihotapstvo, mamila, pranje denarja

Hrvaški portal kamenjar.com (vir) je pred tednom dni razkril, da posamezni ilegalci za pot iz Afganistana ali Irana preko Balkana, ki poskušajo na nezakonit način vstopiti v Evropsko unijo (EU), plačajo tudi po 8000 evrov. Tihotapci pri tem letno zaslužijo najmanj 50 milijonov evrov. Najcenejše jim je gibanje preko Črne Gorje, kjer tihotapcem plačajo po 20 evrov. Za pot po Bosni in Hercegovini do meje s Hrvaško cena naraste že na 100 do 300 evrov. Koliko plačajo za pot naprej, niso več pojasnili, osredotočili so se do Hrvaške, ki je že del EU.

Nadalje so ugotovili, da je z migranti povezana tudi velika količina mamil, sledi veliko pranje denarja v regiji (povezano s tihotapljenjem ljudi).

Pranje denarja, tudi v Sloveniji

Srečanje Tanje Fajon z iranskim veleposlanikom v Sloveniji.

Pranje denarja nam je tudi v Sloveniji zelo dobro poznano. Veliko količino iranskega denarja neznanega terorističnega izvora, 1000 milijonov evrov, so v obdobju od decembra 2008 do septembra 2010 oprali v Novi Ljubljanski banki (NLB). V času takratne vlade pod vodstvom stranke SD.

Spomnimo. Poleti 2008 so bile v Sloveniji državnozborske volitve. Ker je kazalo na zmago takratne vladajoče stranke SDS, so akterji paradržave – globoke države pripravili veliki pok. Takrat iz Finske. Imenoval se je Patria.

V praksi je bilo to tako. Afero so umetno ustvarili v Sloveniji, jo izvozili na Finsko in uvozili v Slovenijo. Sodelovali so Milan Kučan, ki je veliki pok iz Finske tudi napovedal, Drago Kos (kasneje je bil za to bogato nagrajen, danes je poročen z urednico na POP TV), Milan Cvikl in nekateri novinarji.

Ugrabljene, ukradene volitve

Umetno ustvarjena afera Patria je povzročila, da je na volitvah zmagala stranka SD, sledilo je pranje denarja v NLB (znani #Irangate), kjer so posamezniki prejemali provizijo v višini tudi do 40 odstotkov. Denar so odnašali v gotovini, v kovčkih, dvigovali so ga na bankomatih, NLB pa je denar prenakazovala tudi na tisoče bančnih računov po svetu, tudi na imena, kot so Ana Karenina, Miki Miška in podobno. V NLB “niso ničesar” opazili, stvari so se opravljale v oddelku, ki ga je vodila mati današnje poslanke LMŠ Jerce Korče. “Nič spornega” niso opazili niti v Uradu za preprečevanje pranja denarja, pa tudi drugje ne.

Afero Patria so nato vlekli še v leto 2014, ko so tri tedne pred volitvami po nedolžnem zaprli vodjo opozicije v Sloveniji, Janeza Janšo. Sodba je nato na sodišču padla, obtožbe so bile tako zgrajene na indicih, ne dokazih. Vse volitve v tem času so bile dobesedno ugrabljene, ukradene.

Prav indična sodba Patria pa je tudi ena največjih sramot slovenskega pravosodja. Tudi takrat ime Hinka Jenulla ni bilo neznano.

Ko zdaj iz primerne časovne razdalje spremljamo pretekla leta in to, kar se v državi dogaja zdaj, se vzporednice postavijo kar same.

Tako je Tanja Fajon leta 2018 na Twitterju hvalila Sorosa in njegove “vrednote”.

Če kdo meni, da Tanja Fajon, danes predsedujoča stranki SD, dela v dobro in korist Slovenije in njenih državljanov, živi v veliki zmoti. Je zgolj podaljšana roka globoke države, z dodatkom. Pri njej gre še za to, da je močno vpeta tudi v omrežje multimilijarderja Georgea Sorosa, človeka, katerega zli cilj je islamizacija Evrope. V to omrežje so vpete tudi nekatere njene bruseljske kolegice.

Če omenimo še migrante. Če bi šlo res za uboge “begunce ali prebežnike”, bi v EU lahko prišli prek mejnih prehodov. 8000 evrov jih ta pot ne bi stala. Veliko vprašanje je tudi, kdo financira te poti in predvsem, kdo so ti “ubožčki”, ki nezakonito prehajajo meje? Veliko jih je verjetno res takšnih, ki so nasedli tihotapcem.

Vendar pa, če je na 1000 migrantov le 1 terorist, je to velika past za vse nas.

J. M.