Pili kot za stavo, za volanom tovornjaka pijan 21-letnik brez vozniškega dovoljenja

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o številnih prometnih nesrečah, ki so se zgodile ob koncu minulega tedna.

Nesrečo povzročil voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja

Novomeški policisti so bili 4. 8. v jutranjih urah obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila, ki ga je vozila 35-letna voznica. Policisti so še ugotovili, da 22-letni povzročitelj nesreče iz
Maribora nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Hudo poškodovan voznik mopeda

V Velikih Brusnicah je 4. 8. nekaj pred 18. uro 63-letni voznik mopeda v križišču izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Po trčenju je voznik mopeda padel in se hudo poškodoval. Policisti so še ugotovili, da mopedist med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade.

V nesreči poškodovan motorist

Na cesti med Dvorom in Žužemberkom se je 5. 8. okoli 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval motorist. Policisti so ugotovili, da je 52-letni motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je vozil pred njim in je že pravilno zavijal levo. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali
v bolnišnico, po prvih informacijah naj bi utrpel lažje poškodbe.

Hudo poškodovan kolesar

6. 8. v jutranjih urah je 74-letni kolesar peljal po kolesarski stezi po Šmihelskem mostu. Po do sedaj zbranih obvestilih naj bi zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Kolesar, ki je med vožnjo uporabljal zaščitno čelado, se je v nesreči hudo poškodoval.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

Policiste so reševalci 5. 8. obvestili, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se ponoči poškodoval pri padcu z motorjem. Metliški policisti so ugotovili, da je 17-letni motorist okoli 3. ure na cesti na Krasincu izgubil oblast nad motorjem in padel po vozišču. V nesreči se je lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,46 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trebanjski policisti so bili 5. 8. popoldne obveščeni o prometni nesreči v kraju Mirna, kjer naj bi se avtomobil prevrnil na streho. Opravili so ogled in ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, s ceste zapeljal na travnik in na brežino in se z vozilom prevrnil. Povzročitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola, med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.

V bližini kraja Rakovnik pri Šentrupertu je 5. 8. popoldne voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil drugega voznika in nadaljeval z vožnjo. Na podlagi zbranih obvestil in opisa vozila so policisti povzročitelja nesreče izsledili. 46-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola. Z rezultatom se ni strinjal, zato so mu odredili strokovni pregled, opravljanje pregleda pa je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o vožnji pod vplivom alkohola, povzročitvi prometne nesreče in pobegu s kraja nesreče seznanili sodišče.

Brez veljavnega vozniškega in pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Velikem Mraševem so policisti Posebne skupine za nadzor prometa 4. 8. popoldne ustavili voznika tovornega vozila. Ugotovili so, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. 21-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola. Vozilo so zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Številni vozili pod vplivom alkohola

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so minuli konec tedna preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil.

Pri kraju Golek so ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča počitniške hiše na Otočcu je v noči na 6. 8. nekdo odtujil kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos.

Med 4. 8. in 5. 8. je na Drejčetovi poti v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.