Peter Jančič: Morski kozel Roberta Goloba

Fotografija je simbolična.

“Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Ne šalim se, to je čista resnica,” je Urošu Slaku na POPTV premier Robert Golob pojasnil, da je položaj v državi dober. Kar je povedal Golob, ni bila čista resnica. Vitamin D je koristen, ni pa zdravilo za covid-19.

Tisti, ki so okuženi, pa trenutno sploh ne smejo na morje. Čeprav premier to ponuja kot zdravilo. Zdravniki zahtevajo, da morajo ostati doma v izolaciji. Še v trgovino ne smejo. Sam sem to nedavno okusil.”

Tako je v današnjem komentarju na portalu Siol.net uvodoma zapisal urednik Peter Jančič.

In nadaljeval:

“Premierju, ki ga je v nastopu nekoliko zaneslo, tokrat niso verjeli niti njegovi lastni poslanci. Če bi, bi Mojco Pašek Šetinc že postavljali na vrh preiskovalne komisije, ki bi preverjala, ali je za zdravniškim omejevanjem svobode ljudi do počitnic totalitarna oblast Janeza Janše, ki ljudem onemogoča zdravljenje z morsko vodo na Hrvaškem. Morja je za vse okužene tam gotovo več kot v Sloveniji. Janša pa je za novo oblast, saj vemo, vedno kriv za vse, kar zagrešijo. Bil je, je in bo.

So pa poslanci koalicije potrdili interventni zakon, da bi zdravstvu zagotovili dodatnih 200 milijonov, a v ta paket sofinanciranja zdravljenja covid-19 s plavanjem v morju niso vključili. Pa čeprav si morja, ki ga priporoča premier, številni ne morejo privoščiti.

Morje ni poceni. Vsi pa v preteklosti niso imeli plače nekaj deset tisoč evrov mesečno kot Golob, o nagradah, ki so si jih Golobovi delili v energetiki, pa večina tudi le sanja. Lahko pa opazujejo vsaj višje cene na položnicah, čeprav se proizvodna cena elektrike v državi ni nič povišala.”

Peter Jančič je objavil tudi to zanimivo fotografijo.

(vir: Siol.net)

Celoten, zelo zanimiv, komentar Petra Jančiča, urednika portala Siol.net, lahko preberete na povezavi – izvedeli boste še veliko več: Morski kozel Roberta Goloba – siol.net

M. D.