Peter Jančič: Golobova reforma Tina Gaber

Jana Nemec Golob (levo, s temnimi daljšimi lasmi)

“Golob je za POPTV povedal, da je že več let samohranilec, torej, da je bil brez žene že prej. Odselil pa se je pred letom in pol, je razkril.

Govoric, da imata s soprogo Jano Nemec Golob težave, je bilo v preteklosti veliko. Da se je odselil od soproge že pred volitvami, pa nismo vedeli.

Je pa bilo tudi iz resnih virov slišati, da bi naj imela Golobova soproga zadnje čase, ko se premier pojavlja z novo, resne težave in da bi naj bila celo na zdravljenju v Idriji. Preverjanja, ker kar nekaj ljudi iz Idrije poznam, so pokazala, da tam o tem nič ne vedo. In da to precej verjetno ni res. Ob premieru se širijo vsakršne zgodbe.”

Tako je v današnjem komentarju tedna razkril znani urednik in novinar Peter Jančič.

Jančič med drugim še dodaja, da je Golob zahtevo za ločitev vložil decembra lani. Pri tem pa je dejstvo, da bi ločitveni sporazum Golob lahko sklenil pri notarju, za kar bi potreboval manj kot uro. Očitno pa je, da se zapleta predvsem pri delitvi premoženja. Očitno Robert Golob ženi Jani, na katero je že pred volitvami prepisal celotno premoženje (z blokado, da ne sme z njim nič narediti brez njegovega privoljenja), zdaj ni pripravljen priznati njenega deleža v zakonski skupnosti. Zato se zatika. In zato tudi potrebuje medijsko pozornost. Prepis premoženja na ženo Jano naj bi bil posledica preiskav njegovih poslov v Gen-I in s tem povezanimi preiskavami, tako doma kot v tujini.

Spomnimo tudi, da je Golob še nedolgo tega nosil poročni prstan. In kar ni zanemarljivo, Golob je (menda na romunsko tožilstvo) šele decembra lani vložil prijavo za domnevno “ukradeno identiteto” pri prijavi bančnega računa v Bukarešti, v poslovalnici Raiffeisen bank, streljaj stran od poslovalnice Gen-I v Bukarešti. Ob razkritju v nekaterih medijih pa je sprva zatrjeval, da je imel bančni račun odprt “v nekem zakotnem” mestu v Romuniji.

Sicer pa, kako lahko Golobu zaupamo vodenje države, če še svojega osebnega življenja ni sposoben urediti.

Kolumno Petra Jančiča lahko v celoti preberete na povezavi: Golobova reforma Tina Gaber – vir: spletnicasopis.eu

Še posnetek intervjuja Tine Gaber z Robertom Golobom, ki je tako na levi kot desni in tudi sredinski politični strani požel veliko ogorčenje:

A. L.