Patricijo in Žigo našli v Krki, prve ugotovitve kažejo na prometno nesrečo

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o tragični smrti dveh mladih ljudi. Zapisali so, da so bile njihove aktivnosti v teh dneh usmerjene v iskanje pogrešanih dveh mladih oseb. Po številnih iskalnih akcijah na terenu, razgovorih, preletih območja s helikopterjem, pregledih nadzornih kamer in mnogo drugih aktivnostih pa so danes dopoldne s pomočjo gasilcev GRC Novo mesto s čolnom začeli pregledovati reko Krko.

Kmalu so v bližini naselja Srebrniče (na ovinku med Srebrničami in vasjo Potok, v smeri Straže) v reki Krki našli iskani osebni avtomobil, v njem pa pokojna Patricijo in Žigo. Osebno vozilo so nato s pomočjo avtodvigala dvignili na obrežje in iznesli trupli.

Policisti v tem trenutku opravljajo ogled in prve ugotovitve kažejo, da je šlo za prometno nesrečo.

O tem, da so svojci pogrešali 19-letno Patricijo Blatnik iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letnega Žigo Škufca s Hriba pri Hinjah, občina Žužemberk, smo poročali v ponedeljek. Pogrešana sta se v soboto, 24. marca, odpeljala s Hriba pri Hinjah proti Novemu mestu z osebnim avtomobilom Renault clio, rdeče barve, registrskih oznak LJ 05-KLT. Zadnjič sta bila opažena v kinematografu TUŠ na Topliški cesti v Novem mestu. Potem se je po pripovedovanju domačih nenadoma izgubil signal mobitela in telefon ni bil več dosegljiv. Včeraj, v torek, je bila nato v Novem mestu obsežna iskalna akcija, kjer so sodelovali policisti in gasilci več prostovoljnih gasilskih društev (Žužemberk, Dvor, Ajdovec, Hinje in Dolenjske Toplice) ter občani. Uporabljali so tudi helikopter.

Pogrešanih včeraj niso našli, danes pa so iz Urada RS za zaščito in reševanje že ob 9. uri poročali, da akcijo iskanja pogrešanih nadaljujejo. Policija je sporočilo poslala okoli 14.30 ure. V Srebrničah so bile v tem času dolge kolone, bilo je veliko policistov, ki so usmerjali promet, prek radijskih postaj pa so sporočali, da je šlo za prometno nesrečo. Poznavalci so domnevali resnico, slutnje so se, žal, potrdile.

C. R.