Padec mladostnikov v globino na območju Ribnice

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili včeraj, ob 20.30, obveščeni o dogodku v Dolenjih Lazih. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je 6 mladoletnih oseb nahajalo na leseni konstrukciji (skakalnici), namenjeni vožnji s kolesi.

Medtem, ko so se mladostniki nahajali na leseni konstrukciji, se je del te odlomil, zato je vseh 6 padlo z višine približno 7 metrov.

Po doslej znanih podatkih so se 4 mladostniki težje poškodovali, 2 pa lažje, nihče pa ni življenjsko ogrožen.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem  obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

O tej neverjetni nesreči mladih smo poročali tudi tukaj

Vzrok za nesrečo naj bi bila preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Kolesarski park naj bi bil po poročanju medijev v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan in naj ne bi bil  več v obratovanju.

Župan občine Ribnica Samo Pogorelec pa je za STA povedal, da obžaluje, da je do nesreče prišlo, da pa se je ta zgodila na zasebnem zemljišču, kjer so upravljavci kolesarskega parka mlade do sedaj s tablami in zaščitnimi trakovi stalno opozarjali na morebitno nevarnost v sicer dotrajanem, okrog desetletje starem objektu.

Po njegovih informacijah so kolesarski park lastniki ravno želeli podreti ter sanirati in spraviti v prvotno obliko. Povedal je tudi, da mladi ob nesreči na objektu niso bili s kolesi.

C. R.