P. Jančič: Ministrstva za iskanje rud in izgubljanje časa, Rolls Royce predsednica

Peter Jančič, novinar, urednik in lastnik spletnega portala spletnicasopis.eu (vir: arhiv)

Novinar in urednik Peter Jančič v današnjem komentarju, objavljenem na strani spletnicasopis.eu, uvodoma navaja, da so novo slovensko predsednico Natašo Pirc Musar v tujini opisali kot predsednico z Rolls Roycem in rusko dačo.

Nataša Pirc Musar z znamenitim vozilom in zanimivimi nepremičninami spominja na tradicije Josipa Broza.

V nadaljevanju Jančič navaja, da je šlo v primeru predsedniških volitev za še drugo zmago Milana Kučana, ki s svojimi tajkuni obvladuje večino zasebnih medijev in ima preko svoje tranzicijske elite tudi sicer velik vpliv na pomemben del skupnosti. Kučan je to dokazal že s podporo Robertu Golobu, slednji je na zdajšnji predsedniških volitvah pogorel.

Jančič v nadaljevanju še opisuje, kaj vse počenjajo z direktorjem RTV Slovenija, ki mu poskušajo na vse načine zapreti usta. “Ne sme se braniti. Nima pravice. Le vlada sme govoriti. Kritikom je s pomočjo svojih novinarskih aktivistov zaprla usta.” Namen vlade je politični prevzem RTV Slovenija.

Ministrstva za iskanje rud in izgubljanje časa

V nadaljevanju Jančič opisuje primer Golobove vlade, ki namerava število ministrstev povečati iz 14 na 19.

“Pred vlado bo čez teden še dodaten preizkus, ali jim je ljudi s svojimi novinarji uspelo prepričati, da Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec nujno namesto 14 potrebujejo 19 ministrstev, da bi lahko vladali. Med temi bi bilo tudi ministrstvo za solidarno prihodnost Luke Meseca in še nekaj podobnih, ki spominjajo na ministrstvo iz Alana Forda. Saj veste: za iskanje rud in izgubljanje časa. Luka Mesec, ki je na volitvah komaj zlezel v parlament in je eden večjih poražencev, za katerega to ministrstvo Golob ustanavlja, si ga ne želi več. A premier vztraja. Želi si po številu ministrstev eno najbolj razkošnih vlad kar imamo državo.”

Celoten komentar je dostopen na povezavi: spletnicasopis.eu

A. L.