P. Jančič: Golob z boxerji proti Putinu, odstavlja pa ambasadorja v ZDA

Peter Jančič, novinar, urednik in lastnik spletnega portala spletnicasopis.eu (vir: arhiv)

Premier Robert Golob od predsednika republike Boruta Pahorja zahteva odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja, ker je opozoril, da zunanje ministrstvo favoriziralo Natašo Pirc Musar.

Tanja Fajon je od veleposlaništev zahtevala, da obvestijo zdomce, da Pirc Musarjeva zbira podpise za predsedniško kandidaturo in kam ji jih lahko pošljejo.

Drugi kandidati za to možnost niso vedeli in o njihovem zbiranju podpisov zdomcev ambasade niso obveščale.

Kajzerja odstavljajo, ker je razkril interno depešo o tem. To je storil na za vladajoče najhujši mogoč način. Obvestil naj bi predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janšo. Za Golobove skoraj smrtni greh.

Golob je hkrati odpovedal nakup nemških osemkolesnikov boxer, za kar bomo plačali okoli 70 milijonov evrov kazni. Ta nakup so odpovedali že drugič. Prvič je boxerje izbrala obrambna ministrica Andreja Katič iz SD v vladi Mira Cerarja. Nabavo pa preprečil Marjan Šarec, da bi si zagotovil glasove Levice Luke Mesca za prevzem oblasti z manjšinsko vlado.

Zdaj je Golob razveljavil enako odločitev Mateja Tonina (NSi). Spet zaradi zahtev Levice. Cilj Levice je izstop države iz Nata. Kršenje dogovorov v Natu je zanje prava smer. Oboje pa je, širše gledano, v interesu Rusije in Vladimirja Putina.

Celoten komentar Petra Jančiča, odgovornega urednika portala Siol.net, lahko preberete na povezavi: siol.net

M. D.