Osumljenec vlomov in tatvin v priporu

Na območju Šentjerneja in Škocjana so policisti v poletnih mesecih obravnavali več vlomov v zidanice in stanovanjske  hiše.

Storilci so vlamljali v objekte, v katerih v času vloma ni bilo nikogar in odtujevali predvsem motorne žage, električno ročno orodje, alkoholne  pijače in prehrambne izdelke.

V vseh primerih so policisti opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi in izvajali številne aktivnosti za izsleditev  storilcev. Na podlagi ugotovitev preiskave in zbranih obvestil so policisti in kriminalisti pridobili odredbo sodišča in v tem tednu opravili več hišnih preiskav na naslovih bivanja treh osumljencev v okolici Šentjerneja.

Trem osumljencem, starim 21, 25 in 27 let, so odvzeli prostost in jih  pridržali. V hišnih preiskavah so našli in zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj in nekaj predmetov že vrnili oškodovancem.

21-letnega osumljenca, ki so ga preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor. Kriminalisti in policisti s preiskavami nadaljujejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.