Okužba v Domu starejših občanov Črnomelj, dom zaprt za obiske

Dom starejših občanov Črnomelj

Vodstvo Doma starejših občanov Črnomelj je objavilo obvestilo o okužbi z novim koronavirusom pri eni od zaposlenih. Dom je nadaljnjega zaprt za obiske.

V obvestilu, pod katerim je podpisana Valerija Lekić Poljšak in je objavljeno na njihovi Facebook strani, je zapisano, da je zaposlena po prejemu rezultata testiranja nemudoma prenehala z delom.

Obvestili so epidemiološko službo in izvajajo vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja okužb pri stanovalcih in zaposlenih. Lekić Poljšakova je še zapisala, da se stanovalci počutijo dobro in da doslej pri nobenem niso zaznali suma na okužbo.

V tretjem nadstropju doma so organizirali sivo cono s stanovalci, ki bi lahko bili v stiku z okuženo sodelavko.

Svojce stanovalcev, ki so v t. i. sivi coni, to je v tretjem nadstropju doma, pa bodo v najkrajšem možnem času tudi osebno kontaktirali.

Stanovalci, ki niso v sivi coni, se lahko zadržujejo na balkonih in v parku doma. Omogočajo jim komunikacijo s sorodniki prek telefona, na oddelkih in v sobah pa izvajajo razne prostočasne aktivnosti.

O vseh morebitnih spremembah bodo sproti obveščali, pri tem prosijo za razumevanje in strpnost, je še zapisano v obvestilu na FB.

Vir: FB

C. R.