(Odprto pismo) Anja Bah Žibert: Jonas Žnidaršič volivce opredeljuje kot nezmožne pravilnega odločanja

Poslanka Anja Bah Žibert (Twitter)

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na Socialne demokrate naslovila odprto pismo, v katerem med drugim sprašuje, ali se strinjajo z izjavo njihovega poslanca Jonasa Žnidaršiča, ki je slovenske volivce opredelil kot nezmožne pravilnega odločanja in hkrati sebe postavil v vlogo tistega, ki odloča o tem, kaj je prav in kaj ne.

Celotno odprto pismo Anje Bah Žibert objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani, vaš poslanec Jonas Žnidaršič, ki je v Državnem zboru RS nadomestil Tanjo Fajon, je na nedavni izredni seji državnega zbora dne 27. junija 2022, med drugim dejal: »Poglejte, ne moremo za vsako stvar spraševati ljudstva, kaj si želi in kaj meni in kaj bi rado, ker dobro vemo vsi, da v nekaterih zadevah ljudstvo ne zmore odločiti tako, kot je prav in tako, kot je zanj koristno.«

Gre za nedopustno in žaljivo izjavo, s katero poslanec Žnidaršič po mojem prepričanju nakazuje na vsaj dve stvari – volivce opredeljuje kot nezmožne pravilnega odločanja, hkrati pa sebe postavlja v vlogo tistega, ki odloča o tem, kaj je prav in kaj ne. Glede na to, da ima po Ustavi Republike Slovenije oblast ljudstvo, vas javno sprašujem:

1. Ali se strinjate z izjavo, ki jo je podal vaš poslanec na seji državnega zbora, češ da so ljudje nezmožni presoje o tem, kaj je zanje dobro?

2. Če se z izjavo poslanca ne strinjate, ali ste se od nje ogradili?

3. V kolikor se od izjave poslanca niste ogradili, me zanima, zakaj ne in ali to pomeni, da se z njo strinjate?

A. L.