Odprta kuhna znova tudi v Novem mestu

Odprta kuhna, Novo mesto (arhiv)

Priljubljeno stičišče gurmanov, kulinarična tržnica Odprta kuhna, bo v svoji jubilejni 10. sezoni znova obiskala mestne trge širom Slovenije, najboljše slovenske obedovalnice pa bodo svojo pestro ponudbo na Glavnem trgu Novega mesta prvič predstavile že danes, v soboto, 23. aprila 2022, med 11. in 21. uro.

Odprta kuhna v Novem mestu praviloma dosega rekorden obisk in v mesto privabi številne ljubitelje raznolikih okusov od blizu in daleč.

Na Glavni trg se tako vračata živahen utrip in dobra energija v družbi gurmanskih mojstrovin ponudnikov, ki s pisano paleto jedi iz Slovenije in mednarodne kuhinje razvajajo domačine in obiskovalce dolenjske prestolnice.

Za gurmanski uvod v prihajajoče tople dni bo na stojnicah, postavljenih vzdolž Glavnega trga, znova poskrbelo približno 30 obedovalnic z vseh koncev Slovenije. Zvedavi jedci od blizu in daleč bodo lahko preizkušali tradicionalne dobrote ter sodobne poulične grižljaje, kot so priljubljeni zvitki, rezanci, burgerji, hotdogi in stejki, pa sklede, morske jedi, sendviči, rebrca, štruklji, pite, krofki in druge uspešnice, na voljo pa bo tudi povsem nova ponudba gostincev, ki so se Odprti kuhni pridružili letos. Najljubše jedi bo moč pospremiti z odličnimi vini pretežno domačih vinarjev, slovenskimi džini, priljubljenimi kraft pivi in drugimi osvežujočimi pijačami. Tudi letos se bodo organizatorji držali načel organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

“V Novo mesto se vedno radi vrnemo, saj nas pričaka množica radovednih kulinaričnih raziskovalcev, sproščena druženja, ki smo jih tako zelo pogrešali, pa se na Dolenjskem pogosto zavlečejo do poznih ur. Tokrat bomo s stojnicami naših ponudnikov Glavni trg zavzeli že četrtič, obljubimo pa, da se bomo letos še vrnili. S soorganizatorji, Mestno občino Novo mesto, namreč snujemo nekaj prav posebnega,” je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Moji štruklji
Odojek Superhrust

M. D.