Odmevno: “Volila ga je slaba četrtina volilnih upravičencev. Pošteno bi bilo, da samo ti plačujejo višje davke in so deležni vseh ostalih minusov Golobove vlade, ne pa tudi ostali”

Zvone Černač (vir: arhiv)

“Da bo odpravil zakon, ki znižuje davke in posledično pušča ljudem v žepu mesečno plačo več na letnem nivoju, je Golob govoril v času volilne kampanje. Podobno glede odprave nekaterih dobrih rešitev, ki so bile sprejete v času, ko je vlado vodil gospod Janša. Pa so ga ljudje vseeno volili. Počne tisto, kar je obljubljal. Volila ga je slaba četrtina volilnih upravičencev. Pošteno bi bilo, da samo ti plačujejo višje davke in so deležni vseh ostalih minusov Golobove vlade, ne pa tudi ostali.”

Tako je na vprašanje o delu vlade v zadnji tiskani številki Demokracije odgovoril Zvone Černač.

Vprašanje v celoti je bilo: Kako sicer ocenjujete delo celotne vlade, se strinjate, da delajo proti ljudem, za lastne žepe in nevladne organizacije (NVO) z Metelkove?

Zvone Černač je zdajšnji poslanec in namestnik vodje Poslanske skupine SDS, v prejšnji vladi (2020-2022) je kot minister brez listnice vodil Službo Vlade RS za evropsko kohezijsko politiko in razvoj.

Na vprašanje kako ocenjuje delo oz. vodenje vladne službe za evropsko kohezijsko politiko in razvoj v Golobovi vladi, pa je odgovoril:

V dneh, ko so gasilci iz vse Slovenije z nečloveškimi napori in ob pomanjkljivi logistični podpori »z vrha« gasili požar na Krasu, je novo vodstvo SVRK dodelilo 500.000 evrov Centru nevladnih organizacij Slovenije (CNVOS), prek katerega se napaja t. i. »civilna družba«, v okviru katere ne boste našli ne gasilcev, ne Karitasa, Rdečega križa, niti tabornikov, tudi skavtov ali Hospica in ostalih koristnih organizacij ne. Našli pa boste Mirovni inštitut, Inštitut 8. marec in podobne.

Potrebno je tudi povedati, da je CNVOS iz istega finančnega okvira v letu 2019, torej v času Šarčeve vlade, podpisal pogodbo, po kateri je upravičen do 3.000.000 evrov nepovratnih sredstev, od katerih ni nobene dodane vrednosti za ljudi. Menim, da dodatni komentarji niso potrebni.”

M. D.