Odmevno: “Leve stranke odvisne od vsakega večjega kašlja iz Murgel!”

Murgle v akciji: Nov obraz postaja zgodovina. (vir: arhiv)

“V tem trenutku je težko ocenjevati, ker, karte še niso razdeljene, ampak jih šele mešajo. Strici iz ozadja so se verjetno že odločili, da bodo poleg koalicije KUL ustvarili “sredinsko” stranko, ki jo bo vodil Robert Golob. Če to ne bo uspelo pa, verjetno, Tomaž Vesel.

Vsekakor se kaže, da bo ta “nov veter sprememb” še petič zapored precej vplival na rezultat levih volivcev, kjer je gotovo petina državljanov Slovenije, ki voli po nareku stricev iz ozadja.

Ko bo to znano, bodo rezultati ankete realni, zdaj pa ena od členov enačbe ni znana. Domet SDS je 30 odstotkov in to se ne more zvišati. Po drugi strani pa se ta delež tudi ne more bistveno zmanjšati za razliko od vseh levičarskih strank, kjer se deleži spreminjajo glede na vsak malo večji kašelj iz Murgel: SD bi zato na volitvah lahko dobila 25 ali 5 odstotkov. Desnosredinske stranke so lahko z rezultati zadovoljne, saj jim kaže, da imajo skupaj več glasov (44 odstotkov) kot koalicija KUL (42 odstotkov). V tej vsesplošni medijski gonji proti SDS in NSi je to velik uspeh.”

Tako je rezultate najnovejše javnomnenjske raziskave agencije Parsifal za Nova24TV komentiral novinar in urednik Tino Mamić.

Rezultate ankete pa si lahko ogledate na povezavi: Javnomnenjska anketa

M. D.