Poglejte, česa Janšo obtožuje Odlazkovo glasilo Reporter

Janša na terenu pomaga prizadetim v poplavah.

Glasilo medijskega tajkuna Martina Odlazka se je očitno odločilo tragedijo ob ujmi, ki so jo doživeli nekateri ljudje, izkoristiti za napad na prvaka SDS Janeza Janšo. Slednjega je namreč obtožili, da svojo pomoč prizadetim izkorišča za nabiranje političnih točk. Pri tem naj bi v Reporterju Janši celo ponaredili del zapisa.

 

Reporter je tako objavil sporočilo, ki ga je Janša ob ujmi poslal vodstvom lokalnih organizacij stranke. Kot povzema Reporter, je v njem napisal. “Važno obvestilo predsednikom OO SDS, regijskim koordinatorjem in predsednikom interesnih organizacij SDS: V preko 100 občinah je poplavilo skupaj na tisoče, na 10 tisoče stanovanjskih in drugih objektov. V naslednjih dneh bo za čiščenje potrebnih milijone rok. Kdor ni sam prizadet in ima čas, naj pomaga organizirati ekipe za pomoč. Vsak v svoji občini. Za pomoč preko občinskih meja uskladite z regijskimi predsedniki. Zavedajmo se, da je sedaj čas, ko je treba pomagati ne glede na vse, pa tudi, ko lahko s pomočjo NAREDIMO VELIKO VEČ KOT Z AKCIJAMI OVV. Tudi interesne organizacije lahko posebej pristopijo k organizaciji ekip, še posebej SDM. Poslanci so pokazali pot. Predsedniki OO prekličite ogrožene člane in usmerjajte pomoč oziroma kontaktirajte župane oziroma občinske štabe CZ glede naslovov pomoči. Osredotočimo se na pomoč, o razlogih, predlogih in odgovornosti bomo kasneje. SDS v nesreči ne kolesari in protestira proti vladi, ampak sodeluje in pomaga. Srečno! JJ,”.

A kot je na Twitterju zdaj zapisal Janša, je Reporter del njegovega zapisa priredil. Besede, poudarjene z veliko, ki naj bi poudarjale, da pomoč vidi kot možnost nabiranja političnih točk, naj bi namreč priredili. Takole je sporočil: “V originalnem sporočilu, namenjeno predvsem našim poslancem, državnim in občinskim svetnikom ni bilo nobenih besed, pisanih z velikimi tiskanimi črkami. To je @RevijaReporter enostavno priredila, da bi s takim poudarkom upravičila manipulacijo. V @strankaSDS bi bili veseli, če bi taka sporočila dobili tudi izvoljeni poslanci in svetniki drugih strank. Mesto od ljudi izvoljenih ob nesrečah je med ljudmi, ki so bili prizadeti. To je pomembnejše od predvolilnih akcij. Žal jih je bilo od drugih strank malo, tam pa nismo srečali niti bogatih lastnikov Reporterja niti njihovih novinarjev. Za razliko od ekip @RadioOgnjisce ali @Nova24TV.”

A. V.
.