Obsojen prvi nasilnež, ki bi ubil predsednika vlade!

“Okrajno sodišče v Velenju je po okrajni sodnici Vlasti Lajlar v kazenski zadevi zoper obdolženega Luka Štitića zaradi kaznivega dejanja grožnje po prvem odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) po obtožnem predlogu s kaznovalnim nalogom Okrožnega državnega tožilstva v Celju (…) z dne 18. 1. (…) spoznalo za krivega storitve očitanega kaznivega dejanja in mu izreklo pogojno obsodbo ter določilo predlagano zaporno kazen dva meseca.” 

Tako se glasi izrek sodbe zoper Štitića, ki je grozil predsedniku vlade in njegovi družini.

Kot piše v sodbi z dne 18. januar 2021 je obdolženi Luka Štitić kriv, da je komu zato, da bi ga ustrahoval in vznemiril resno zagrozil, da bo napadel njegovo življenje in telo in da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo.

Grožnje Janši z obešenjem in metanjem molotovk v okno njegove hiše

Štitić je 3. novembra 2020 na Facebook strani »VSESLOVENSKA VSTAJA NARODA« med drugim zapisal grožnje zoper premierja Janeza Janšo, in sicer z vsebino: “… naj se Janezu nage začnejo tresti ko bomo pred njegovo hišo stali in mu metali molotovke v okno.. zelo hitro bo poštudiral na varnost svoje žene in otroka.. takrat bo pa poslušal ampak bo že prepozno. JANŠO OBESIT NA PREŠERNOVEM.”

Sodba je pravnomočna.

M. D.