Ob napovedanem 2-odstotnem davku ena generacija državi “podari” nepremičnino

Tako so se pred dvema letom veselili oblasti. In zdaj? Takratni predsedniki koalicijskih strank: Tanja Fajon, Robert Golob, Luka Mesec (vir: arhiv) No, Fajonovo in Mesca so lastni že zamenjali.

Izjave predsednika vlade Roberta Goloba v torkovi oddaji na POP TV izredno odmevajo, pa ne samo tiste o njegovem zasebnem življenju, kjer tudi ni nujno, da je govoril resnico. Skrbijo izjave o reformah, predvsem davčni.

Golob je v oddaji dejal, da nepremičnin nikomur ne bodo jemali kar tako. S tem je nakazal, kaj pripravlja koalicija. Nove davke na nepremičnine.

Na Golobovo izjavo se je na Twitterju odzval tudi Aleš Hojs, podpredsednik Slovenske demokratske stranke. Zapisal je, da izjava “spominja na temne čase revolucije”. In se vprašal: “Kaj pomeni kar tako? Jih ne bodo kar tako, pa nameravajo? Očitno razmišljajo o tem, če to tako prostodušno izreče.”

Dodal je, da ob napovedanem 2-odstotnem davku ena generacija državi “podari” nepremičnino.

Dodajmo, da nacionalizacije nepremičnin morda res ne bo. Čeprav se pri zdajšnji koaliciji (Gibanje Svoboda, SD in Levica) tudi to nikoli ne ve.

Bodo pa nepremičnino vzeli tistim davčnim dolžnikom, ki ne bodo zmogli plačevati nepremičninskega davka, ki ga ta vlada zdaj načrtuje.

M. D.