Ob koncu tedna več vlomov in tatvin

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu tedna.

 

V soboto, 18. maja, je med 20. in 21. uro na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v naselju Kamnje na območju Šentruperta je v soboto, 18. maja, zvečer neznanec iz odklenjenega avtomobila odtujil denarnico.

V noči na nedeljo, 19. maja, je na parkirnem prostoru v Srednjem Grčevju (pri Otočcu) nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil denarnico z dokumenti, bančno kartico in denarjem. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 2.000 evrov.

Na območju Trebelnega je v noči na nedeljo, 19. maj, neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in bančno kartico s PIN kodo. Storilec je po vlomu opravil dvig denarja na bankomatu in lastnico oškodoval za 1.800 evrov.

V Šmihelu v Novem mestu je med petkom in soboto, 17. in 18. majem, nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Med petkom in nedeljo, 17. in 19. majem ,je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in v Šmihelu vlomil v lesen pomožen objekt. Odtujil je motokultivator in lastnika oškodoval za okoli 600 evrov.

M. D.