Ob koncu tedna serija vlomov in kraj

Z novomeške policijske uprave poročajo o petih vlomih, ki so se zgodili v dneh ob koncu tedna. Z vlomi in krajami je bilo povzročene za 11.100 evrov gmotne škode.

Z delovišča v Novem mestu je v noči na petek, 23. oktober, nekdo odtujil električno ročno orodje v vrednosti okoli 1200 evrov.

V soboto, 24. oktobra, med 16.30 in 21. uro, je v Gorenji vasi pri Šmarjeti nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Po prvih ocenah je škode za okoli 1900 evrov.

Na Belokranjski cesti v Novem mestu je v nedeljo zvečer neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Na območju Bučke je včeraj, med 11. in 14. uro, nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil zlat nakit v vrednosti 2000 evrov.

V Biški vasi (občina Mirna Peč) je med petkom in nedeljo, 23. in 25. oktobrom, neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico, samokolnico, agregat, motorno žago, akumulator,  električno  rožno  orodje  in prehrambene izdelke. Lastnika je
oškodoval za 4000 evrov.

M. D.