Ob koncu tedna prijeli 284 migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična. (Vir: Zajem zaslona, arhiv)

S policijskih uprav in policija poročajo o 284 prijetih tujcih ob koncu tedna, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in dveh tihotapcih, slovenskih državljanih. 

Stanje glede na policijske uprave je naslednje:

PU Novo mesto: Prijeli 97 migrantov in 2 tihotapca

  • Metlika – Krašnji vrh: 8 državljanov Konga
  • Trebnje: 1 Afganistanca
  • PP Brežice – Slovenska  vas,  Mostec, Velika Dolina, Koritno, Dvorce, Rigonce, Mihalovec,  Dobova, in sicer: 17  Iračanov, 14 Turkov, 8 Burundijcev, 6 Egipčanov, 6 Kubancev, 4 Sirijce, 2 Indijca, po 2 državljana Konga, Gvineje, Nepala in po 1 državljana Kameruna in Gane.

V petek, nekaj po 18. uri, so policisti na območju Podgračenega (Brežice) ustavili dva avtomobila slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da voznika iz Slovenije v vozilih prevažata 13 nezakonitih migrantov, od tega 11 Nepalcev in 2 Indijca.

Voznika so privedli k preiskovalnemu sodniku in jima zasegli avtomobila. Za vse prijete s PU Novo mesto poročajo, da postopki še niso končani (v “prevodu”, odpeljali jih so ali pa jih še bodo v azilni dom). (PU NM je sicer poročala o 87 prijetih migrantih in dveh tihotapcih, policija pa je objavila podatek 97 prijetih.)

PU Koper: Prijeli 127 migrantov

Več podatkov niso objavili in tako je že nekaj časa.

PU Celje: Prijeli 37 migrantov

PU Maribor: Prijeli 17 migrantov

PU Murska Sobota: Prijeli 6 migrantov

Iz PU Celje in Maribor poročajo, da so vsi prijeti zaprosili za azil, zato so jih odpeljali v azilni dom.

Podatki veljajo za petek (od 5. ali 6. ure), soboto, nedeljo in v ponedeljek (od 5. ali 6. ure, odvisno od posamezne policijske uprave, kakor sporočajo podatke).

M. D.