Ob koncu tedna potrjenih 729 okužb, novih 45 v naših občinah

(vir: pixabay.com)

V soboto in včeraj so opravili skupno 3750 testiranj in potrdili 729 okužb, delež okuženih je bil 19,44-odstoten ali okužba je bila potrjena pri skoraj vsakem petem testiranem. V dveh dneh je umrlo skupno 11 ljudi.

Včeraj je bil najmlajši bolnik s covid-19 v bolnišnici star 18 let, najmlajši bolnik v intenzivni negi pa 27 let.

V bolnišnicah je bilo včeraj skupno 426 obolelih s covid-19, od tega 108 na intenzivni negi.

Primerjava po dnevih v zadnjem tednu pokaže, da je bilo v soboto potrjenih za skoraj petino manj okužb kot pred tednom dni, včeraj, v nedeljo, pa je padec le 2,1-odstoten.

Ob koncu tedna so v bolnišnice sprejeli kar 58 obolelih s covid-19, odpustili so jih 55. Kar 14 pa so jih sprejeli v intenzivno nego.

Število zasedenih postelj v slovenskih bolnišnicah se tako še vedno povečuje, razmere v njih pa so podobne tistim, ki smo jih nazadnje imeli sredi maja. Trenutne razmere in aktualne projekcije tudi nakazujejo, da izboljšanje stanja v bolnišnicah še ne moremo pričakovati.

Potrjene okužbe na Dolenjskem, v Beli krajini in Kočevsko-ribniškem v soboto (42) in nedeljo (3) so bile naslednje:

Dolenjska, 17 okužb: Mokronog – Trebelno 4, Trebnje 4, Novo mesto 3, Šmarješke Toplice 2, Šentrupert 2, Šentjernej 1 in Dolenjske Toplice 1

Bela krajina, 8 okužb: Črnomelj 6, Semič 2

Kočevsko-ribniško, 20 okužb: Ribnica 16, Sodražica 3, Kočevje 1

Skupno je bilo potrjenih 45 novih okužb.

Podatki o okužbah pokažejo, da se je število teh v zadnjih dneh izrazito povečalo v občini Ribnica, kjer je očitno neko novo žarišče.

Povečanje okužbe je še v občinah: Mokronog – Trebelno, Šmarješke Toplice, Kočevje, Dolenjske Toplice, Škocjan, Mirna Peč, Loški potok, dve okužbi imajo po dolgem času v občini Osilnica.

Edina občina brez okužbe je Kostel.

Podatki o okužbah po občinah so naslednji:

Podatki o okužbah po občinah na dan 26. september 2021. Vir: Covid-19 Sledilnik
Potrjeni primeri okužb po dnevih. Vir: Covid-19 Sledilnik

C. R.