Ob koncu tedna pet vlomov in poškodovano vozilo

Policija poroča o petih vlomih, ki so se zgodili ob koncu tedna, in o poškodovanem vozilu, kjer so neznanci z vozila odmontirali kolesa.

Nepridipravi so povzročili skupno za 14.250 evrov gmotne škode.

V noči na petek, 8. november, je v Semiču nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil okoli enajst metrov bakrenih žlebov in povzročil za 400 evrov škode.

Med četrtkov in petkom je v okolici Semiča neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil bakreni del kotla za žganjekuho, škropilnico in elektro material. Lastnika je oškodoval za okoli 650 evrov.

Med petkom in soboto je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kuhinjske pripomočke, orodje in meso iz zamrzovalne skinje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3000 evrov.

V Šentrupertu je v soboto, med 17.30 in 19. uro, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 3400 evrov.

V Dolnji Prekopi blizu Šentjerneja pa je v soboto, 9. novembra, popoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 5600 evrov.

Poškodovano vozilo

V noči iz sobote na nedeljo pa je na parkirnem prostoru v Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo z osebnega avtomobila Renault clio odmontiral kolesa in poškodoval vozilo. Škode je za okoli 1200 evrov.

C. R.