Ob koncu tedna 364 nezakonitih vdorov v državo

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti ob koncu tedna obravnavali 364 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo in prijeli tihotapca.

V petek so obravnavali 191 ilegalnih migrantov, v soboto 73 in v nedeljo 96, še štiri so prijeli pri tihotapljenju.

V petek so jih 5 prijeli v Preloki in Žuničih (občina Črnomelj), ostalih 186 v Posavju, na območju policijske postaje Brežice.

V soboto so 3 prijeli v Preloki, ostalih 70 na širšem območju Brežic (Slovenska vas, obrežje, Loče, Dobova, Nova vas, Obrežje).

V nedeljo so jih 5 prijeli v Ziljah (občina Črnomelj), preostalih 91 v Posavju (območje policijske postaje Brežice, dva pa tudi na območju policijske postaje Sevnica).

Prijeli še tihotapca in 4 Turke

V nedeljo zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe in državne enote za nadzor državne meje na Drnovem ustavili osebni avtomobil francoskih tablic, ki ga je vozil 32-letni državljan Sirije z urejenim statusom v Franciji. V vozilu je prevažal še 4 državljane Turčije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznika so pridržali, avto zasegli, vse skupaj pa odpeljali na policijsko postajo.

Postopki z prijetimi tujci še niso zaključeni.

M. D.