Novomeški pustni karneval

(vir: Zavod Novo mesto)

Zavod Novo mesto vabi na prireditev PUST Novo mesto 2023, ta bo danes, v soboto, začelo se bo ob 9. uri. Z brezplačnimi krofi TD Trškogorsko srce in Hiše Kulinarike bodo pogostili vse sladkosnedne maske. Pustovanje bo tudi v BTC Novo mesto.

Zbor mask za pustno povorko se bo začel na nogometnem igrišču Loka ob 9. uri.

Kot se za pusta spodobi, bosta norčav animacijski program pomagala izvesti Plesni Studio Novo mesto in Gledališče Ane Monro. Povorka z novomeškimi mažoretami in novomeško godbo na čelu se bo sprehodila po Župančičevem sprehajališču vse do Glavnega trga, kjer se bo pustni karneval nadaljeval z animacijskim programom Plesnega Studia Novo mesto, uličnimi predstavami Gledališča Ane Monro in izborom “NAJ MASKA” in “NAJ KROF” z bogatimi nagradami.

Posebno povabilo za izbor NAJ KROF 2023
Tudi letos Zavod Novo mesto vabi k sodelovanju NAJ KROF vsa društva, posameznike, šole, vrtce in ljubitelje krofov. Prinesite vaše štiri krofe (s kranclom!) v soboto, 18. februarja, do 9. ure zjutraj v prostore turistično informacijskega centra (TIC), Glavni trg 11, Novo mesto. Strokovna komisija v zasedbi priznanega kuharja Damjana Finka iz Hiše Fink, slaščičarke Sonje Milanović iz Hiše kulinarike, Maje Kumelj iz Pie Shop in ljubitelja krofov Urbana Kramarja iz kabineta župana Mestne občine Novo mesto bo vaše dobrote strokovno ocenila.

Komisija bo ob 11.15 na odru Glavnega trga razglasila NAJ KROF leta 2023.

Program PUST 2023

9.00 – 9.30 – zbor mask na nogometnem igrišču Loka
9.30 – 10.00 – povorka z novomeškimi mažoretami in novomeško godbo
10.00 – 10.30 – gledališče Ane Monro: ulične predstave na Glavnem trgu
10.35 – 11.15 – animacija Plesni studio NM
11.15 – 11.30 – izbor »NAJ KROF«
11.30 – 12.00 – izbor »NAJ MASKA«

Pustovanje v BTC Novo mesto

Ob 10.30 se bo začelo tudi pustovanje v BTC City Novo mesto, v dvorani A. Tudi tam bodo pustne maske nagrajene z brezplačnim krofom.

M. D.