Novomeški policisti prijeli tatove in vlomilce

V petek kradli na parkirnem prostoru tržnice v Novem mestu, v soboto vlom na Župančičevem sprehajališču, v noči na nedeljo v Bršljinu poskus vloma v skladiščne prostore prodajalne. Osumljenci stari od 17 do 36 let.

Novomeške policiste so v petek, 2. aprila, dopoldne obvestili, da naj bi na parkirnem prostoru tržnice v Novem mestu neznanci iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujili večje število prehrambnih izdelkov, namenjenih prodaji.

Ugotovili so, da so osumljenci po tatvini pobegnili z osebnim avtomobilom in peljali z veliko hitrostjo po napačni smeri v enosmerni ulici. Na podlagi opisa vozila so storilce izsledili na območju Stranske vasi. 36-letni voznik se je poskušal izogniti kontroli, vendar so ga policisti uspeli ustaviti.

Zasegli so jim ukradene predmete, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper 36-letnega osumljenca, 30-letno in 17-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom v Bršljinu in kraja na Župančičevem sprehajališču

V noči na nedeljo, 4. aprila, pa naj bi neznanci po vsej verjetnosti poskušali vlomiti v skladiščne prostore prodajalne v Bršljinu. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so izsledili in prijeli 22-letnega in 18-letnega osumljenca, ki sta z naviranjem ključavnice vlamljala v objekt.

Med postopkom so ugotovili, da imata pri sebi tudi več predmetov, za katere obstaja  sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja. Ugotovili  so, da sta storilca pred tem vlomila v objekt      na Župančičevem sprehajališču in odtujila več steklenic z alkoholno pijačo, reflektor in vrv. Ukradene predmete so jima zasegli in o vlomu in tatvini obvestili oškodovanca ter mu vrnili ukradene predmete.

Zoper osumljenca bodo na tožilstvo podali kazenske ovadbe, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. D.