Novomeški policisti obravnavajo vlom v avtomate za pijačo in prigrizke

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Novomeški policisti obravnavajo vlom v avtomate za pijačo in prigrizke na Foersterjevi ulici – tam so lastniki ugotovili, da so jim neznanci v zadnjih dneh poškodovali dva avtomata in pobrali za nekaj sto evrov denarja ter odtujili mehanizem za plačilo. Ocenjujejo, da je škode za vsaj okoli 2500 evrov.

V zadnjih 24 urah so policisti novomeške policijske uprave obravnavali sicer šest vlomov in sedem tatvin ter dve poškodovanji tuje stvari.

V Šmarjeških Toplicah so neznanci iz dvorišča ukradli neregistriran moped Tomos APN, rumene barve, Lastniku so naredili za okoli tristo evrov škode.

Novomeški policisti obravnavajo tatvino iz trgovine v Žabji vasi (neznanec je odnesel za okoli 60 evrov artiklov) in na Ljubljanski cesti, kjer sta dve neznanci odnesli bombone, vredne šest evrov.

Novomeške policiste so dopoldne klicali na posestvo v Srebrničah, v lasti Centra biotehnike in turizma, kjer so ugotovili, da so jim neznanci v zadnjih dneh odnesli okoli 50 sadik paprike, 40 sadik paradižnika in okoli 80 sadik kumar. Ukradli so tudi 2 kosa polivinilaste kritine, velikosti 30 x 6 metrov. Ocenjujejo, da je škode za okoli 700 evrov.

Iz vikenda na območju Plešivice pri Lokvici (Metlika) so neznanci odpeljali rotacijsko kosilnico znamke Ramda, vredno okoli 100 evrov.

V Sevnici, na Drožanjski cesti, so neznanci iz zaklenjenega zaboja ukradli akumulator, ki je bil namenjen napajanju osvetlitve reklamnega panoja. Škode je za okoli 200 evrov.

V Gorenji Pirošici (Brežice) so prijavili vlom v hišo v času odsotnosti lastnikov. Do vloma je prišlo v zadnjih dneh, odnesli pa so različne predmete in hrano v vrednosti okoli 300 evrov. Na objektu pa so naredili še za okoli 400 evrov škode.

Brežiški policisti so opravili ogled vloma v gostinski lokal na železniški postaji v Brežicah. Neznanci do odnesli cigarete in nekaj denarja. Po prvih ocenah bo škode za vsaj 200 evrov.

M. D.