Novomeški karateisti iz evropskega prvenstva s 5 medaljami

Zmagovit tim.

Od petka do nedelje, 12. do 14. aprila 2024 je v mestu Debrecen na Madžarskem potekalo SKDUN evropsko prvenstvo, ki se ga je udeležilo tudi 10 tekmovalcev Karate kluba Novo mesto, ki so pod vodstvom trenerja Franjo Horna ponovno posegli po vrhunskih športnih rezultatih.

Kar 6 tekmovalcev kluba je stopilo na stopničke, skupaj so osvojili 5 medalj, od tega 4 bronaste medalje in 1 srebrno medaljo.

V petek zjutraj je prva na stopničke stopila Karolina Horn, ki je v disciplini kate posamezno med 9 sotekmovalkami osvojila odlično 3. mesto.

Kot druga je medaljo med 13 sotekmovalkami priborila Lorena Horn, ki je prav tako osvojila 3. mesto. V nadaljevanju tekmovalnega dne so osvojili še dve bronasti medalji.

Jakob Krašna in Bor Jovanovič sta v disciplini kate duo osvojila 3. mesto. Med kadeti pa je odlično bronasto medaljo osvojil tudi Fabio Cappelletti.

Izjemno uspešno so v petek na tekmovanju nastopali še Maša Črnugelj, ki je osvojila 5. mesto in ostali tekmovalci kluba: Samuel Horn, Bor Jovanovič, Jakob Krašna in Michel Horn.

Med kadetinjami je Ester Horn v sobotnih nastopih postala evropska podprvakinja in z osvojeno srebrno medaljo postala tudi najuspešnejša tekmovalka kluba tega prvenstva. Prav tako odličen uspeh med kadetinjami je priborila Ema Krašna, ki je zasedla 4. mesto.

Tekmovalci kluba s trenerjem Franjo Hornom so ponovno uspešno ponesli ime Novega mesta čez meje in se zapisali v tabelo najuspešnejših karateistov v tem delu države. “Ponosni smo na naše delo, vztrajnost in delavnost, saj vedno znova dokazujemo, da je to kar delamo prav. Ne samo z medaljami z največjih karate tekmovanj, domov prihajamo z novimi vrednotami, ki se jih učimo skozi ta šport. V svoje vrste v Karate akademijo pri tržnici vabimo vse, ki bi se želeli pridružiti ekipi najboljših, saj je karate šport namenjen vsem, majhnim in velikim, obema spoloma brez omejitev,” so sporočili.

Tekmovalci imajo zdaj le nekaj dni, da si oddahnejo, saj se bodo že prihajajoči vikend udeležili ETKF evropskega prvenstva, ki bo od 19. do 21. aprila 2024 potekalo v Skopju v Severni Makedoniji.

“Zahvaljujemo se vsem, ki nas kakorkoli podpirajo pri našem delovanju, med drugim tudi Mestni občini Novo mesto,” so še dodali v klubu.

Fotografije z dogodka (za povečanje kliknite na fotografijo):

Tajništvo kluba: K. H.