Novomeški in ljubljanski policisti prijeli 123 nezakonitih migrantov

Policisti z novomeške in ljubljanske policijske uprave so ob koncu tedna prijeli 123 nezakonitih migrantov, kar 86 od teh na območju PU Novo mesto. S celjske policijske uprave poročajo še o dveh prijetih.

PU Novo mesto: Prijeli 86 migrantov

Policisti so prijeli 82 tujcev, ki so nezakonito prestopili  državno mejo. Prijeli so jih v krajih: Črmošnjice, Zilje, Balkovci, Dobova, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi, Rdeči Kal, Lašče, Špeharji, Tanča Gora, Otočec, Veliki Cerovec, Čatež ob Savi, Korenitka, Črnomelj in Trebnje.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (37), Sirije (13), Maroka (12 Alžirije (7),   Afganistana (6), Libije (2), Libanona (1), Jemna (1),  Tunizije (1), Sudana (1) in Irana (1). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

V Dobovi pa so med kontrolo tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, na podvozju našli skrite še 4 tujce (3 Afganistance in  Sirijca). Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 37 migrantov

(vir: FB)

Na območju PU Ljubljana so prijeli 37 migrantov, od tega v petek in soboto 28 in včeraj 9. Prijeli so jih v krajih Mozelj, Spodnja Bilpa, Žlebič, Ivančna Gorica in Ljubljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Somalije, Sirije, Maroka in Tunizije, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

PU Celje: Prijeli 2 migranta

V  soboto  dopoldne so v Šentvidu pri Grobelnem prijeli 2 Alžirca, predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

S koprske policijske uprave zaenkrat še niso poslali poročila o dogajanjih ob koncu tedna. Iz ostalih policijskih uprav pa o prijetih ne poročajo.

C. R.