Novo v turistični ponudbi: Aplikacija Skrivnosti Dolenjske

Skrivnosti Dolenjske (vir: Razvojni center Novo mesto)

Turistična ponudba Dolenjske je bogatejša za tri doživetja pod skupnim imenom Skrivnosti Dolenjske/Secrets of Dolenjska, ki jih lahko obiskovalci z uporabo pametnega mobilnega telefona oz. mobilnih aplikacij izkusijo v Novem mestu, na Bazi 20 in Velikem Vinjem vrhu.

Gre za brezplačne virtualne vodnike, tisti v dolenjski prestolnici se osredotoča na ogled znamenitosti v starem jedru, na Bazi 20 pokuka v takratno življenje in delo tamkaj živečih odpornikov, na Vinjem Vrhu pa vodi v prazgodovinski čas. Vsa tri pa nadgradijo še posebna t. i. 5* doživetja.

Aplikaciji sta na dostopni na povezavi: Brezplačni aplikaciji

Projekt je v celoti vreden 365 tisoč evrov z DDV. Večino denarja, 90 odstotkov, sta prispevala ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostanek pa občine Novo mesto, Dolenjske Toplice in Šmarješke Toplice.

Projekt treh vodilnih občin destinacije Dolenjska je koordiniral Razvojni center Novo mesto, v sodelovanju z Dolenjskim muzejem in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Novo mesto.

Več o tem lahko preberete na povezavi 

M. D.