Novo: Spletna prijava na cepljenje proti covidu-19

Cepilni center pri Zdravstvenem domu Novo mesto. (vir: arhiv)

Od danes naprej je omogočen nov način prijav na cepljenje proti covidu-19 prek portala eZvem ali prek spletne strani www.cepimose.si, kjer lahko najdemo tudi več informacij o cepljenju in cepivih proti covidu-19.

Vse osebe, ki so oddale svoj interes za cepljenje proti covidu-19 prek eUprave, bodo uvožene v nov sistem.

Tisti, ki so ob prijavi podali svojo telefonsko številko, bodo dobili SMS za potrditev (s povezavo za potrditev prijave). Tisti, ki telefonske številke ob prijavi niso podali, pa bodo dobili e-pošto, kjer bodo pozvani k potrditvi prijave prek portala zVem.

Osebe, ki niso oddale interesa prek eUprave, bodo za prijavo prek portala potrebovali naslednje podatke: kartico zdravstvenega zavarovanja, EMŠO, začetnici imena in priimka. Po prijavi oseba prejme SMS s povezavo oziroma kodo za potrditev prijave. Ko kodo potrdi, je vpisana na seznam za cepljenje proti covidu-19.

Spletna prijava upošteva prednostne kriterije vsakega uporabnika in ga v skladu z veljavno strategijo umesti na seznam pri izvajalcu cepljenja. Prijavljeni bo samodejno dodeljen svojemu izbranemu osebnemu zdravniku oziroma cepilnemu centru, kamor spada. Na cepilnih mestih bodo prijavljene uporabnike, glede na prednostne kriterije, povabili na cepljenje.

Prijave na cepljenje proti covidu-19 prek portala eZvem ali prek spletne strani www.cepimose.si, kjer lahko dostopamo do več informacij o cepivih in cepljenju proti covidu-19.

M. D.