Novo mesto: Vaja služb za zaščito, reševanje in pomoč

GRC Novo mesto (vir: arhiv)

V sklopu javne gasilske službe Mestne občine Novo mesto bo Gasilsko – reševalni center Novo mesto v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto danes popoldne pripravil občinsko vajo evakuacije in reševanja ob potresu na kompleksu Šolskega centra Novo mesto.

Vaja bo potekala od 14.30 ure dalje, ko bo izvedeno alarmiranje občinskih sil za zaščito, reševanje in pomoč.

Namen vaje je preverjanje usposobljenosti in odzivnosti služb zaščite, reševanja in pomoči v občini, ki bi se na tak dogodek prve odzvale ter pripravljenosti zaposlenih Šolskega centra Novo mesto na tako nesrečo.

Na vaji bo poleg Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto sodelovalo vseh 18 novomeških prostovoljnih gasilskih društev, poleg gasilcev pa tudi ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto, Policija, Regijski center za obveščanje ter služba zaščite, reševanja in pomoči Mestne občine Novo mesto.

Vse reševalne ekipe bodo aktivirane skladno z načrtom alarmiranja, zato lahko v času vaje na cesti in v neposredni okolici vaje srečate večje število gasilskih, reševalnih in policijskih vozil.

Vajo si bodo ogledali tudi člani štaba civilne zaščite Novo mesto, je sporočil Gregor Blažič, direktor – poveljnik Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto.

M. D.