Novo mesto v znamenju mladih športnikov

Novinarska konferenca Zavoda Novo mesto, kjer so predstavili dogajanja ob prihajajočem koncu tedna. Na fotografiji Matjaž Smodiš, ambasador Iger prijateljstva.

Novo mesto bo v prihajajočem vikendu vnovič gostilo mednarodno športno manifestacijo Igre prijateljstva, ki se bodo letos odvile že 19. zapovrstjo. Prireditev je odprtega tipa in je namenjena vsem obiskovalcem.

Dekleta in fantje, letnik 2007 ali mlajši, se bodo pomerili v naslednjih disciplinah: mali nogomet, rokomet, košarka, namizni tenis in šah.

Tridnevno srečanje se bo začelo v petek, 22. septembra, ko bodo ekipe prispele v Novo mesto ter se udeležile slavnostnega sprejema in odprtja iger, na Olimpijskem centru, ob 20. uri.

V soboto, 23. 9. in v nedeljo 24. 9., je tekmovalni dan. Zaključna podelitev pokalov najboljšim ekipam bo v nedeljo, ob 14. uri, po končanih tekmovanjih v Trdinovi dvorani.

Tekmovanja bodo potekala v Osnovni šoli Šmihel, Športni dvorani Marof, Športni dvorani Stopiče, Športni dvorani Livada, Športni dvorani Leona Štuklja in na stadionu Portoval. Zaključna podelitev pokalov najboljšim ekipam bo v Trdinovi dvorani, v nedeljo, ob 14. uri, po končanih tekmovanjih.

Za tem se bo 400 mladih športnikov poslovilo tako od Novega mesta kot med sabo, saj se vsako leto med mladimi stkejo trdna prijateljstva, ki trajajo še dolgo. Ideja je zaživela pred dvema desetletjema, da se mladi iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine in Avstrije pomerijo med sabo v različnih športnih disciplinah.

Novinarska konferenca

Vir in foto: Zavod Novo mesto

M. D.