Novo mesto: V torek zvečer prometno nesrečo povzročil tihotapec, ki je prevažal nezakonite migrante

Slika je simbolična.

V torek, 31. oktobra, je v Novem mestu, Na Brezovici, prišlo do prometne nesreče, o kateri so počividci poročali, da so v enem od avtomobilov tihotapci prevažali nezakonite migrante, avtomobil naj bi trčil v vozilo, v katerem naj bi bila voznica težje poškodovana.

Policija je potrdila povzročitelja nesreče, to je vozila z migranti, za voznico soudeleženega vozila v nesreči pa navajajo, da je lažje poškodovana.

O tem smo povprašali na Policijsko upravo Novo mesto, Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra, pa nam je posredoval naslednje sporočilo:

Okoli pol desete ure v torek zvečer so policisti na nekdanjem mejnem prehodu Obrežja pri izvajanju ciljne mejne kontrole na vstopu v državo opazili osebni avtomobil, karavan izvedbe, črne barve, madžarskih tablic, ki se je izognil policijski kontroli in z veliko hitrostjo zapeljal v notranjost države.

Z modro lučjo in sireno so policisti zapeljali za njim in o dogodku obvestili operativno-komunikacijski center, ki je aktiviral policijske patrulje od Brežic do Novega mesta, da bi sumljivo vozilo ustavili. Obvestili so tudi sosednje policijske uprave.

Pred Novim mestom je več policijskih patrulj na čim bolj varen način poskušalo ustaviti vozilo, vendar je voznik z divjo vožnjo nadaljeval, nevarno prehiteval in vijugal po cesti. Na izvozu Novo mesto – zahod se je želel ogniti policistom tako, da je zapeljal iz avtoceste. V križišču z glavno cesto Na Brezovici se ni ustavil in je s tem odvzel prednost 38-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po glavni cesti.

Prišlo je do trka, v katerem je bila 38-letna voznica lažje poškodovana in so jo oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, vozili pa sta obstali na kraju.

22-letnemu vozniku, državljanu Kosova (povzročitelju nesreče), so odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in mu vozilo zasegli.

V postopku so namreč ugotovili, da je v avtu peljal sedem državljanov Turčije in državljana Albanije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije.

Slednje so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Foto: PU Novo mesto

A. L.