Novo mesto: V Šmihelu z današnjim dnem sproščen promet

Dela na odseku državne ceste skozi naselje Šmihel, med križiščema s Smrečnikovo in ulico Ob Težki Vodi, ki so se začela sredi aprila, so končana, z današnjim dnem je v tem delu sproščen promet. V ponedeljek pa sledi ponovna zapora nekoliko višje, ki bo trajala so septembra.

V ponedeljek, 30. julija, se bodo dela nadaljevala na odseku med križiščema z ulico Ob Težki Vodi in Šukljetovo ulico (trgovina Vita).

V tem delu bo tako prihodnji teden vzpostavljena popolna zapora, ki je za zdaj predvidena do septembra.

Obvoz za regionalni promet v smeri Novega mesta bo urejen preko Stranske vasi v smeri Gotne vasi, za lokalni promet pa po Šukljetovi in ulici Ob Težki Vodi nazaj na Šmihelsko cesto.

Promet od ponedeljka, 31. julija 2018, dalje, kot je to na svoji spletni strani objavila Mestna občina Novo mesto.

V tem delu gre za nadaljevanje del prve faze rekonstrukcije Šmihelske ceste na najbolj problematičnem odseku med cerkvijo in trgovino Vita. Sanacija zajema dograditev pločnika in cestne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja padavinske vode ter prenovo vse ostale gospodarske javne infrastrukture.

Druga faza se bo nadaljevala z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave do odcepa za Košenice, v tretji fazi bo sledila izgradnja manjkajočega pločnika mimo osnovne šole proti pokopališču.

Nosilka vseh treh faz projekta je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Mestna občina Novo mesto pa pri investiciji nastopa kot sofinancer. Vrednost prve faze je dobrih 673 tisoč evrov (z DDV), Mestna občina Novo mesto bo prispevala tretjino.

Spomladi so iz občine sporočili, da naj bi bilo vse skupaj (vse tri faze) predvidoma končane novembra letos.

C. R.