Novo mesto: V Revozu začeli z delom

Revoz v Novem mestu - panorama. (vir: revoz.si)

V novomeškem Revozu so zjutraj ponovno začeli s proizvodnjo, ki ta teden poteka v eni izmeni, po prvomajskih praznikih pa bodo to nadaljevali v dveh izmenah. Kdaj bo tretja izmena, še ni znano.

V podjetju so okrepili preventivne ukrepe in zagotovili dodatno zaščitno opremo za delavce. Vse ukrepe so pred zagonom proizvodnje interno objavili in ob prihodu na delo podrobno predstavili zaposlenim. V Revozu sicer ob vnovič zagnani proizvodnji delujejo vse tovarniške službe.

Zagon poteka postopno, vodje pa so svoje zaposlene že neposredno obvestili, kdaj natančno začnejo z delom. Zaposleni se bodo ta teden na delo vozili le z lastnim prevozom oz. v lastni organizaciji.

Za prihodnji teden pa za zaposlene, ki so pred zaustavitvijo proizvodnje na delo prihajali z organiziranim skupinskim prevozom, še iščejo rešitve. Kot kaže zaenkrat, bodo morali posamezne avtobusne linije za prevoz delavcev prilagoditi zaščitnim zahtevam oz. potrojiti število avtobusov. Pri tem se pojavlja težava z zagotovitvijo zadostnega števila avtobusov in parkirišč, je objavila STA.

V Revozu, kjer je okoli 3400 zaposlenih, so proizvodnjo začasno zaustavili 17. marca 2020, po popoldanski izmeni. Ustavilo se je tudi po tistem, ko je sosednja Hrvaška sprejela ukrepe, s katerimi so omejili prehod državne meje. Takrat so v Revozu tudi pojasnili, da je vnovičen zagon proizvodnje odvisen tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault. V Revozu so proizvodnjo za tri dni prekinili že v začetku marca, in sicer zaradi neredne dobave sestavnih delov in motorjev iz tovarne v Turčiji.

C. R.