Novo mesto: V Revozu pognali proizvodnjo

(vir: revoz)

V novomeškem Revozu, kjer so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oz. čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, v četrtek za dva dneva zaustavili proizvodnjo, so to danes spet pognali. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovna težava, na katero vpliva poraba elektronike ob pandemiji covida-19, so pojasnili.

Današnji zagon proizvodnje je potrdil Revozov sindikalist Slavko Pungeršič in razkril, da Revoz vnovično štiridnevno zaustavitev proizvodnje zaradi enakih vzrokov načrtuje po velikonočnem ponedeljku.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA pojasnila, da se je težava z dobavo elektronskih delov napovedovala že nekaj časa in da je povezana s porastom uporabe elektronskih naprav med pandemijo novega koronavirusa. Da ne gre za enkraten problem in lahko se zgodi, da bo moral Revoz proizvodnjo za kakšen dan zaustaviti tudi še aprila.

Težavo sicer za svoje tovarne globalno rešuje matični Renault in zaloge oz. pošiljke elektronskih delov razporeja po posameznih tovarnah.

M. D.