Novo mesto: V prometni nesreči življenje izgubil 50-letni voznik

Ponoči, nekaj pred 1. uro, se je na Belokranjski cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 50-letni voznik osebnega avtomobila.

Voznik osebnega avtomobila znamke Alfa romeo je vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki.

Na Belokranjski cesti je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, preko nasprotnega smernega vozišča zapeljal s ceste in trčil v parkirano tovorno vozilo in v drevo, po večkratnem prevračanju se obstalo na boku na travniku.

Kljub hitri intervenciji reševalcev Nujne medicinske pomoči Novo mesto je voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 9 ljudi (pet voznikov osebnih avtomobilov, potnica v vozilu, motorist, voznik mopeda in kolesar).

Največ nesreč se je zgodilo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje in neprilagojene hitrosti, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Voznike pozivajo, naj hitrost vožnje prilagodijo veljavnim omejitvam, razmeram na cesti, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam. Previdnost velja še posebej v trenutnih razmerah, ko so ceste spolzke, na njih pa veliko odpadlega listja.

M. D.