Novo mesto: Ureditev podstrešja na Osnovni šoli Otočec

Podpis pogodbe: Marko Jarnević (TGH) in župan Gregor Macedoni (vir: MO NM)

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predstavnik podjetja TGH Marko Jarnević sta včeraj na rotovžu podpisala pogodbo v višini 110.000 evrov (z DDV) za ureditev podstrešja v novozgrajenem prizidku Osnovne šole Otočec, kjer bo nastal prostor za knjižnico in zbornico.

Dela, ki vključujejo ureditev notranjosti podstrešja, električnih in strojnih inštalacij, bodo potekala predvidoma do konca oktobra.

Gre za nadaljevanje ureditve lani na novo zgrajenega prizidka Osnovne šole Otočec, ki od minule jeseni že nudi prostor za nov tri oddelčni vrtec in šest šolskih učilnic.

Po ureditvi knjižnice in zbornice na podstrešju prizidka bodo obstoječi prostori knjižnice in zbornice z namenom zagotovitve dodatnih kapacitet za osnovnošolski pouk preurejeni v učilnice.

Mestna občina Novo mesto poleti ureja tudi poškodbe na fasadi Osnovne šole Drska, prenovljene bodo sanitarije na podružnični šoli Mali Slatnik, s preureditvijo manjše telovadnice pri Osnovni šoli Center pa bosta zgrajeni dve novi učilnici in kabinet.

M. D.