Novo mesto: Ukradel avto in med divjanjem poskušal s ceste izriniti policiste

Sinoči so se številni Novomeščani in prebivalci okoliških vasi spraševali, kaj se dogaja, saj so bili na ulicah in cesta priča pravi policijski akciji. Danes pa so s Policijske uprave Novo mesto pojasnili sinočnje dogodke.

Lastnica avtomobila iz Novega mesta je nekaj 22. uro poklicala na številko 113, da so jih pravkar odtujili osebni avtomobil. Operativno-komunikacijski center je o dogodku obvestil patrulje na terenu.

Nekaj minut zatem so ga prvi policisti opazil v Bršljinu in začeli ustavljati z modro lučjo in sireno. Voznik ni upošteval znakov policistom in je začel divjati in nevarno voziti po mestnih ulicah in okoliških vaseh: Ločne, Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češče vasi … nakar se je
pregon ustavil s prometno nesrečo v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico.

Večino časa pred tem je sicer vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu. Vozilo so policisti zasegli, v postopku pa ugotovili, da je 16-letni voznik doma vzel ključe avta in se odpeljal.

Policisti so 16-letnika iz okolice Novega mesta pridržali zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja – poleg nevarne vožnje je med polurnim pregonom nekajkrat trčil v službeno vozilo policije in ga hotel izriniti s ceste. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

C. R.