Novo mesto: Teklo 600 tekačev, organizator Kobe znova najhitrejši

(vir: MO NM)

Peta izvedba Novomeškega pol maratona je danes v dolenjsko prestolnico privabila 600 tekačev iz 14 držav, med katerimi je bil znova najhitrejši domačin, pobudnik in glavni organizator največje dolenjske tekaške prireditve Primož Kobe.

V ženski konkurenci je z novim rekordom proge slavila Bojana Bjeljac (AK Dinamo Zagreb), ki je bila v napetem dvoboju nekoliko hitrejša od domačinke in lanske zmagovalke Anje Fink (AD Kronos).

Na 10-kilometrski razdalji sta bila najhitrejša Boštjan Vimpolšek (ŠD Žlapovec) in Sandra Šrut (Kobe Team), na 6,5-kilometrski preizkušnji pa Rok Godler (TD Dobrova) in Nina Pečnik (AK Krka Novo mesto).

Trasa 21-kilometrske preizkušnje je bila tokrat zaradi obilnih padavin zadnjega tedna nekoliko spremenjena na območju Češče vasi, Kobe jo je pretekel v času 1:11:00 Bjeljačeva pa  dobri dve minuti in pol več (1:13:34). Ob tem velja izpostaviti, da sta obe najhitrejši polmaratonki tekli hitreje od dosedanjega rekorda proge.

Prireditev je sicer znova potekala v prijetnem jesenskem vremenu, ob progi je bilo kar nekaj gledalcev in spremljevalnega programa, 21-kilometrska preizkušnja pa je štela tudi za državno prvenstvo v veteranski konkurenci.

Skupaj s sobotnim dnevom, v katerem je nastopilo približno 350 otrok, približno 100 odraslih pa se je udeležilo pohoda, nordijske hoje in canicrossa, se je tako letošnje izvedbe Novomeškega pol polmaratona aktivno udeležilo več kot 1000 obiskovalcev.

Zmagovalec Primož Kobe
Bojana Bjeljac in Anja Fink

M. D.