Novo mesto: Splošna bolnišnica objavila podatke, ki bodo marsikoga presenetili

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: arhiv MD)

V Splošni bolnišnici (SB) Novo mesto je danes hospitaliziranih 27 covid-bolnikov, od tega jih je 7 na intenzivnem oddelku.

V bolnišnici se je doslej cepilo 120 zdravnikov oz. 59 % vseh zdravnikov. Z virusom je bilo potrjeno okuženih 58 zdravnikov oz. 28 % vseh. Skupaj imajo tako 87 % zaščitenost zdravnikov.

Ostalih zdravstvenih delavcev so cepili 238 oz. 36 %. Za covidom je vseh ostalih zdravstvenih delavcev do sedaj zbolelo 238 oz. 36 %. Skupaj je zaščitenost ostalih zdravstvenih delavcev tako 72 %.

Cepili so tudi 121 nezdravstvenih delavcev oz. 38 % vseh nezdravstvenih delavcev. Do sedaj je bilo potrjenih okuženih 54 nezdravstvenih delavcev oz. 17 %. Tako je zaščitenost nezdravstvenih delavcev 55 %.

Skupna zaščitenost vseh zaposlenih v bolnišnici je 70 %.

Glede na načrt izhodne strategije, se po številu hospitaliziranih covid bolnikov v Sloveniji, ta trenutek še nahajamo v  3. fazi, ko je število hospitaliziranih v Sloveniji pod 500 in zaradi zaprtja brežiške covid bolnišnice sprejemajo covid bolnike tudi iz Posavja.

V SB Novo mesto so uspeli zagnati predvsem operativni program, opažajo pa tudi pri njih, da število okužb rahlo narašča.

Glede na podatke o precepljenosti v vodstvu SB Novo mesto verjamejo, da jih tretji val ne bo močno kadrovsko ohromil, so pa previdni in na situacijo v največji možni meri pripravljeni.

“Vsi skupaj si želimo ohraniti čim več dejavnosti odprtih in tako ublažiti ekonomske posledice koronavirusa, vendar nam to lahko uspe le z doslednih upoštevanjem ukrepov nošenja mask, razkuževanja rok in socialne distance, pomembno pa je tudi odkrivanje pozitivnih in pravočasna odločba karanten,” so v današnji izjavi za javnost še zapisali v vodstvu bolnišnice.

M. D.