Novo mesto: Pošta prodaja stavbo na Novem trgu

Pošta Slovenije prek spletne dražbe prodaja poslovno stavbo na Novem trgu, v kateri je poslovalnica, Novomeščanom pa je bila včasih znana kot glavna pošta v mestu. Stavba je na Novem trgu 7, ima pet etaž in 2.060 kvadratnih metrov površine. Etažno ni razdeljena, del poslovnih prostorov pa je zaseden z najemniki. Izklicna cena je 1,4 milijona evrov oziroma  679,61 evra za kvadratni meter površine.

Prodajajo tudi 12 parkirnih mest v bližnji garažni hiši.

Stavba je bila zgrajena leta 1961, leta 1990 je bila obnovljena streha, leta 1994 pa fasada.

Pošta trenutno uporablja približno 800 kvadratnih metrov poslovnih prostorov in nekaj parkirnih mest pred stavbo ter v garažni hiši. Del prostorov je tudi oddanih.

Pošta in najemnik nameravata v prostorih ostati tudi po prodaji nepremičnine. Pogoj pri prodaji je sočasna sklenitev najemne pogodbe s Pošto Slovenije za čas leto dni s ceno najema šest evrov na kvadratni meter.

To pa pomeni, da bo poštna poslovalnica na Novem trgu delovala še naprej. Ne v lastniških, pač pa najemnih prostorih.

V kleti stavbe so delovni, pisarniški in tehnični prostori, ki so večinoma prazni. V pritličnih prostorih še vedno obratuje poštna poslovalnica, del pisarniških prostorov pa je oddan v najem. V prvem nadstropju so pisarniški prostori, ki so delno oddani v najem, ter večja dvorana, ki sega tudi v drugo nadstropje. V drugem nadstropju so še pisarniški prostori, ki jih uporablja Pošta. V najvišjem, tretjem nadstropju, pa so ob skupnih prostorih pisarniški prostori in sejna soba, ki so prazni.

Zgradba stoji na dveh zemljiščih, v sklopu pa je naprodaj še deset zemljišč, na katerih so dovoz do stavbe in parkirišča. Skupna površina zemljišč je 1.495 kvadratnih metrov. Naprodaj je tudi kletni prostor v sosednji stavbi, ki meri 36,6 kvadratnega metra. Prostor je neposredno povezan s kletnimi prostori zgradbe, ki je naprodaj.

Stavba s spodnje strani (vir: Google)
Pošta na Novem trgu 7 v Novem mestu (stavba na levi strani).

C. R.