Novo mesto: Podelitev diplom, priznanj in promocija doktorjev znanosti FIŠ

Podelitev diplom FIŠ: Diplomanti 2024

V četrtek, 20. junija 2024, je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu potekala 14. slovesna podelitev diplom, priznanj in promocija novih doktorjev znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Diplomske listine je prejelo 58 diplomantov dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov Informatika v sodobni družbi, Računalništvo in spletne tehnologije ter magistrskega študijskega programa Podatkovne znanosti.

Zbrane je najprej nagovoril dekan, prof. dr. Matej Makarovič, ki je poudaril, da verjame v potencial diplomantov FIŠ v digitalni družbi, saj so “odlično usposobljeni za kreativno in odgovorno uporabo digitalnih tehnologij, ki jim bo umetna inteligenca odlično služila, nikoli pa ne bo nadomestila njihovih odlik in prednosti”.

Sledil je nagovor slavnostnega govorca dr. Srečka Zupančiča, iz podjetja Krka, d. d., Novo mesto, ki je diplomante spodbudil k pogumnemu sledenju lastnih ciljev, pri čemer naj se ti veselijo tako uspehov kot tudi neuspehov. Poudaril je namreč da je “uspeh že nagrada, neuspeh pa je lekcija, vmesni korak do uspeha. Ta ob vztrajnosti vedno pride, le pot je malo daljša. Vendar je zmaga zato slajša in znanje bogatejše”.

Poudarjena je bila tudi znanstveno-raziskovalna dejavnost fakultete. To je predstavila prodekanja za to področje, doc. dr. Nuša Erman. V tem delu prireditve so predstavili kar štiri nove doktorje znanosti FIŠ, to so: Matej Barbo, Zdravko Kunić, Jelena Joksimović in Ilija Subotić.

Slovesnost so sklenili s podelitvijo fakultetnih priznanj pod okriljem predsednika Komisije za priznanja FIŠ, izr. prof. dr. Blaža Rodiča. Med študenti so priznanja fakultete prejeli Andrej Franko v kategoriji za najboljše zaključno delo na dodiplomskem študijskem programu, Rene Verbanc in Matej Vovko za najboljše zaključno delo na magistrskem študijskem programu, Luka Bezamovski, za najuspešnejšega študenta na dodiplomskem študijskem programu, Katja Kunej za najuspešnejšo študentko na podiplomskem študijskem programu in Romana Kamenik za aktivno udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Priznanja so podelili tudi zaposlenim na fakulteti, in sicer doc. dr. Urški Fric v kategoriji za Priznanja zaposlenim FIŠ – visokošolski učitelji ali sodelavci na področju tutorstva, doc. dr. Boštjanu Delaku v kategoriji za Priznanja zunanjim sodelavcem – za svoj prispevek k dvigu kakovosti na izobraževalnem področju, Nini Malovrh v kategoriji za Priznanja zaposlenim FIŠ – strokovni sodelavci za svoje prispevke k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete, in doc. dr. Kennyju Štorglu, ki je prejel priznanje v kategoriji Priznanja zaposlenim FIŠ – raziskovalci za dosežke na raziskovalnem področju. Dogodek so glasbeno popestrili pevka Anja Pevec in člani skupine Jaja Bojz.

Dekan prof. dr. Matej Makarovič
Slavnostni govorec dr. Srečko Zupančič, Krka, d. d., Novo mesto
FIŠ: Podelitev diplom 2024, diplomanti
Prodekanja za znanstveno-raziskovalno delo, doc. dr. Nuša Erman
Predstavitev doktorja znanosti: Matej Barbo
Predstavitev doktorja znanosti: Zdravko Kunić
Predstavitev doktorice znanosti: Jelena Joksimović
Predstavitev doktorja znanosti: Ilija Subotić
Prejemniki priznanj FIŠ
Podelitev diplom 2024, pevka Anja Pevec
Podelitev diplom 2024, pevka Anja Pevec
Podelitev diplom, skupina Jaja Bojz
FIŠ, podelitev diplom 2024

Vir in foto: FIŠ

A. L.