Novo mesto: Odprtje potapljaške sezone

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto danes ob 11. uri pripravlja že 30. odprtje potapljaške sezone z zimskim potopom v Krko. Potapljači iz vse Slovenije se bodo zbrali pred prostori kluba na novomeški Loki, nato pa se potopili v zimi primerno hladno reko in s tem prikazali zmožnost potapljanja v najtežjih razmerah.

Za potop se je prijavilo nekaj več kot 50 potapljačev, glede na dosedanje izkušnje pa se ga bo udeležilo od 70 do 120 potapljačev.

Prišli bodo potapljači iz vse Slovenije, nekaj bo tudi potapljačev iz prijateljskih klubov iz Hrvaške.

Vse skupaj se bo začelo pred prostori kluba na Župančičevem sprehajališču v Loki. Od tam bo splav potapljače odpeljal gorvodno do lesenega mostu, kjer se bodo potopili in nato počasi priplavali nazaj do prostorov kluba.

Krka ima trenutno okoli osem stopinj Celzija. Njen vodostaj letos ni najbolj idealen, saj je še nekoliko previsok, zaradi česar je vidljivost slabša, je pa še vedno primeren, navaja STA.

Potop je sicer namenjen tudi druženju in izmenjavi izkušenj. Novomeški potapljaški klub je lani praznoval 50-letnico delovanja in ima nekaj več kot 60 članov.

M. D.