Novo mesto: Od jutri popolna zapora ceste v Šmihelu

V sklopu zadnje faze rekonstrukcije državne ceste v Šmihelu bo v tem tednu steklo zaključno asfaltiranje dvestometrskega cestnega odseka ob Osnovni šoli Šmihel, s čimer se napoveduje tudi sklenitev celovite prenove cestišča od Košenic do pokopališča v Šmihelu.

Za izvedbo del bo od torka, 5. aprila, do vključno petka, 8. aprila 2022, na odseku šmihelske državne ceste vzpostavljena popolna zapora, obvoz bo urejen.

Štiridnevna popolna zapora bo prvi dan postavljena po jutranji prometni konici in bo locirana med šmihelskim pokopališčem in križiščem s Smrečnikovo ulico, obvoz pa bo urejen na relaciji Šmihel–Ruperč vrh–Poganci–Žabja vas–Kandija ter obratno.

Stanovalcem ob trasi zapore bo dostop z vozili omogočen v dogovoru z vodjo gradbišča, pešci pa bodo lahko prehajali skozi območje zapore po označenem koridorju.

Po zaključenem asfaltiranju bo promet po prenovljeni državni cesti v Šmihelu ponovno potekal nemoteno, do konca aprila pa se bodo izven cestišča nadaljevala še zaključna manjša dela in ureditev signalizacije.

Državna cesta v Šmihelu je bila v I. in II. fazi celostno prenovljena od Košenic do križišča s Smrečnikovo, odsek od slednjega križišča do pokopališča v Šmihelu pa se je v preteklih mesecih urejal v III. fazi prenove.

Z rekonstrukcijo cestišča bo dosežen cilj izboljšanja prometnih razmer za vse udeležence v prometu, z ureditvijo pločnika pa se bo v Šmihelu povečala tudi prometna varnost ranljivejših pešcev in kolesarjev, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

M. D.