Novo mesto: Komunala z novim direktorjem

Vodenje Javnega podjetja Komunala Novo mesto je z včerajšnjim dnem prevzel mag. Janez Bauer, dosedanji vodja sektorja tehnične podpore v tem podjetju.

Dosedanji direktor mag. Gregor Klemenčič je bil namreč imenovan za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za okolje, ki spada pod okrilje Ministrstva za okolje in prostor.

Bauerja je za vršilca dolžnosti Komunale Novo mesto v tem tednu soglasno potrdil Svet županov občin, soustanoviteljic Komunale, in tudi Nadzorni svet Komunale. Imenovan je za dobo šest mesecev. V tem času bo objavljen tudi javni razpis za direktorja, predvidoma še letos.

Po navedbah Gregorja Klemenčiča za Dolenjski list so o Bauerju kot vršilcu dolžnosti razpravljali prav na njegov predlog. Zavzemal se je namreč, da bi vodenje Komunale nadaljeval nekdo iz podjetja, ki delo in procese pozna.

Janez Bauer je bil pred Komunalo Novo mesto zaposlen v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, v začetku leta 2016 je kandidiral tudi za direktorja Zdravstvenega doma Novo mesto, kjer je Alenka Simonič prejela dva glasova več in bila potrjena za direktorico.

Mag. Janez Bauer, univerzitetni diplomirani ekonomist, je tudi predavatelj predmeta Elektronsko poslovanje na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto.

M. D.