Novo mesto: Evropska sredstva za inkubator urbaNMakerspace

(pixabay.com)

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so izdali odločitev o finančni podpori za projekt »UrbaNMakerspace«. Za slabih 600 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Novo mesto v okviru Dogovora za razvoj regije Jugovzhodna Slovenija, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 352 tisoč evrov (vir).

V okviru projekta bo Mestna občina Novo mesto kupila, uredila in opremila poslovne prostore za inkubator urbaNMakerspace, ki bo ponujal poslovne prostore za mlada inovativna podjetja in delavnico s sodobno tehnično oziroma robotsko opremo.

Inkubator bo spodbujal delovanje mladih inovativnih podjetij, prenos izkušenj med podjetniki, ustvarjanje novega znanja in razvoj kreativnih idej.

Z novomeške občine so ob tem včeraj sporočili, da je projekt že v teku, zaključek je predviden decembra 2022. Inkubator bo ponujal poslovne prostore za mlada inovativna podjetja (stara do 5 let), Prostori v izmeri slabih 300 m2 bodo na Novem trgu 9 v Novem mestu (poleg mestne hiše Rotovž).

Občina je včeraj sicer sporočila, da bo vrednost sofinanciranja iz naslova sredstev evropske kohezijske politike znaša dobrih 470.000 evrov, vendar tega iz sporočila vladne službe ni videti.

M. D.