Novo mesto: 33-letniku za umor partnerice v Potoku 24 let zapora

Novomeško okrožno sodišče je 33-letniku za umor 27-letne partnerice februarja 2020 v vasi Potok (občina Straža) prisodilo 24 let zapora. Senat je skoraj v vsem sledil tožilstvu, ki je vztrajalo pri trditvi, da je šlo za umor na grozovit način, medtem ko obramba še vedno trdi, da je šlo za uboj. Obe strani sta napovedali pritožbo.

Po mnenju petčlanskega senata je tožilstvu uspelo dokazati, da je takrat 33-letni Borut Turk na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja 23. februarja lani umoril svojo 27-letno partnerico in mamo dveh majhnih otrok iz vasi Potok v občini Straža, poroča Dnevnik. Ob prihodu policistov je ranil še sebe.

Policija je takrat ugotovila, da sta bila povod za umor prepir in bolestno ljubosumje. Osumljeni je sicer žrtev, ki je umrla na kraju dejanja, večkrat zabodel v prsni koš in hrbet, so februarja lani pojasnili na Policiji.

Na sodbo se bosta pritožili obe strani, tako tožilstvo kot obramba, ki je prepričana, da je šlo za uboj na mah v stanju neprištevnosti, pišejo Slovenske novice. A izvedenec za psihiatrijo je pri Turku ugotovil mejno osebnostno in narcistično motnjo, kar ni duševna bolezen.

Oškodovanci v tem kazenskem postopku premoženjskopravnega zahtevka ne bodo vložili, saj ni možno postaviti takšnega zahtevka, ki bi jim povrnil hčer, mamo in sestro, je med drugim dejala odvetnica Anita Klobučar, ki je zastopala oškodovance, še povzema časnik.

M. D.