Novo iz Novega mesta: Zdravstveni dom parkirnine za službena vozila ne bo plačeval

Zdravstveni dom Novo mesto (vir: MojaObcina.si)

Po družbenih omrežjih so se razširile novice, da vodstvo novomeške občine razmišlja ali celo uvaja plačilo parkirnine za službena vozila javnih zavodov na območju Novega mesta, med njimi tudi vozil Zdravstvenega doma Novo mesto.

Objava je naletela na številne odzive, saj ni predstavljivo, da bi parkirnino občini Zdravstveni dom plačeval tudi za reševalna vozila nujne medicinske pomoči.

Nekateri so vztrajali, da je ideja o plačevanju parkirnin stara že vsaj dve leti, na zadnji seji občinskega sveta pa naj bi o tem spet razpravljali “na predlog župana”, ki si naj bi najbolj prizadeval za to.

Podatke smo preverili na občini. Zanimalo nas je, ali res razmišljajo o uvedbi plačila parkirnine za službena vozila javnih zavodov, tudi Zdravstvenega doma. Glede na resnost trditev nekaterih na Facebooku smo še vprašali, kolikšen bi bil ocenjeni letni finančni učinek, če bi zaračunavali te parkirnine.

Iz občine so sporočili: Gre za širjenje lažnih, nepreverjenih in zavajajočih informacij.

Zapisali so, da so na zadnji seji občinskega sveta svetniki potrdili predloga sprememb odloka  in odredbe o ureditvi cestnega prometa, s katerimi zasledujejo prizadevanja po  po celovitem urejanju sistema javnih parkirišč. Vsa razpoložljiva javna parkirišča želijo pod enakimi pogoji nameniti vsem uporabnikom.

“Tudi na seji smo jasno povedali, da predvidene spremembe ne pomenijo plačevanja parkirnine za službena vozila Zdravstvenega doma.”

Konec tedna dela v zalednih ulicah mestnega jedra

Jutri in v soboto, med 7. in 17. uro, bo zaradi sanacije popolnoma zaprto križišče Šolske in Dilančeve ulice. Obvoz ne bo urejen, prevoz prek območja gradbišča bo dovoljen v dogovoru z vodjem gradbišča. V soboto se bodo izvajala tudi nujna vzdrževalna dela na Dilančevi in delu Šolske ulice. Dela bodo potekala tudi na parkirnih prostorih, zato Mestna občina Novo mesto prosi stanovalce, da med 7. in 17. uro umaknejo svoja vozila. Dela bodo potekala v primeru ugodnih vremenskih razmer.

C. R.